Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби със спанак и тофу

Пълнени гъби със спанак и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Пълнени гъби със спанак и тофу
Снимка: Рая Андонова
1 / 5
30/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Изискани пълнени гъби, които ще оберат овациите на всички на масата"

Необходими Продукти

  • гъби - 6 печурки, по - големи
  • спанак - около 200 г, замразен (не на пюре)
  • тофу - 200 грама
  • зелен лук - 2 стръка, зависи от големината
  • чери домати - 3 бр.
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • сусамов тахан - 2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се оставя да се размрази и след това водата се изцежда и спанакът се изстисква.

Лукът се нарязва на ситно заедно с пънчетата на гъбите. Запържват се в сгорещено олио заедно с натрошеното тофу.

Прибавя се спанакът и се готви още няколко минути, след което се прибавя босилек, черен пипер и сол.

Няколко минути по-късно сместа се сваля от котлона и се добавят сусамовият тахан и горчицата. Разбърква се добре.

Гъбите се пълнят с плънката. Приготвените пълнени гъби се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Чери доматчетата се нарязват на ситно и се разпределят върху гъбите.

Слагат се да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Да ви е вкусно с тези пълнени гъби със спанак и тофу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
много яка идея за веган ястие
30.09.2020 20:15