Начин на приготвяне
Нарязваме на ситни кубчета както кренвирша, така и пушеното месо, пушеното сирене. Почистваме гъбите и тях нарязваме по същия начин.
В тиган поставяме олиото и прибавяме гъбите, като ги запържваме за около 5-6 минути. В купа слагаме каймата и чукваме яйцето. Добавяме подправките, пушеното месо, пушеното сирене и изстиналите вече гъби.
Всичко това омесваме като смес за кюфтета. Вземаме тава и разпределяме равномерно сместа, като притискаме с ръка. Заглаждаме отгоре с мокра ръка и поставяме във фурната да се запече на 190 градуса.
През това време рендосваме кашкавала. Когато е почти готово ястието, го вадим и поръсваме с кашкавала. Отново връщаме запеканката във фурната, докато се запече и той.
Запеканката с кайма, гъби и пушено сирене е много вкусна.