Тестени лодчици с плънка

18/10/2017
"Дайте простор на въображението си с тези лодчици - каква плънка ще си изберете вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 140
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във водата се размива маята. Прибавя се захарта и малко брашно. Втасва 15 минути.

В пресятото брашно се прави кладенче и се излива маята, прибавя се содата за хляб, олиото и солта.

От тези продукти се замесва меко тесто. Оставяме го да почине половин час, след което се накъсва на топчета и с ръка се оформят елипси, чийто крайща се навиват.

Плънката е според предпочитанията и наличните продукти. Моите са:

Плънка само от яйца и сирене.

Намазва се дъното на лодчиците с доматено пюре, върху него се поставят листчета колбас, разбити яйца и сирене, резенчетата домати, парченца обезкостени маслини.

Основата на лодчиците се мажe с доматено пюре и последователно се нареждат нарязан на полумесеци, запържен и после задушен в олио, сол и вода лук - докато водата изври; нарязани на колелца дебърцини; задушен лук; резенчета домати; маслини; поръсваме със съвсем мъничко сирене.

Свободното от плънката тесто се маже с яйце и се изпича във фурната до зачервяване.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар