Начин на приготвяне
Натрошаваме маята в купа на дребни парчета. Добавяме солта, захарта, олиото и оцета и разбъркваме добре с лъжица.
Добавяме прясното мляко, което е леко топло. Отделно пресяваме брашното и започваме да добавяме малко по малко от него към сместа.
Месим тестото, докато стане гладко и еластично. Покриваме го с кърпа и оставяме настрана докато удвои обема си.
След като е готово разделяме на 4 равни части, които правим на топки и разстиламе, така че да се получат като багети. Всяка една от тях режем на 8 парчета, като оставяме настрана.
През това време разбиваме 2 яйца и натрошаваме сиренето вътре. На котлона сгорещяваме олиото и към него добавяме маслото.
Когато е готово вземаме една от топките, правим я плоска като мекица, потапяме я в сгорещеното олио, слагате малко количество от плънката и я завивате добре, така че да не изтече.
Намасляваме тавата и поставяме готовите топчета едно до друго.
Правим си заливката, като разбиваме 3-4 с.л кисело мляко с 1 бр. яйце, разбъркваме и заливаме отгоре. Поръсваме със сусам и поставяме във фурната да се пече за около 5-40 минути.