Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква с ядки, сушени плодове и ром

Печена тиква с ядки, сушени плодове и ром

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162125012
Печена тиква с ядки, сушени плодове и ром
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
18/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Пленителен аромати и уникален вкус"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кръгла
  • локум - 1 пакет
  • сушени плодове - 250 - 300 г суров микс от сушени плодове и ядки
  • ром - 3 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л. (захар)
  • круши - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрязваме капака на тиквата, така че да може да се напълни лесно. Почистваме вътрешната част на тиквата и я измиваме. Оставяме да се отцеди.

В купа смесваме суровия микс с рома за около 15 минути.

Режем локума на малки парчета. Измиваме и нарязваме крушата на кубчета. Смесваме всички ядки и плодове в широка купа.

Поръсваме с канела и мед. Разбъркваме хубаво и пълним почистената тиква.

Поставяме капака на тиквата и слагаме в тава. Печем в загрята фурна на 200 градуса за около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: