Стерилизирани манатарки

19/08/2012
"Ето какво да направите, ако сте набрали повече свежи манатарки "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции5-6 буркана
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 232
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • гъби - 3 кг манатарки
  • оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 12 - 15 зърна
  • бахар - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте манатарките. Сварете ги в подсолена вода за около 20 минути. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да се отцедят в гевгир.

Нарежете по-едрите, а дребните оставете цели. Подредете ги в буркани, на дъното на които сте сложили по няколко зрънца черен пипер, бахар, парче дафинов лист.

Смесете солта, оцета и олиото и разпределете равни части от сместа в бурканите. Долейте с гъбената отвара и затворете бурканите.

Стерилизирайте бурканите за 1 час. Оставете ги да изстинат във водата и ги съхранявайте на хладно. Така приготвените стерилизирани манатарки имат голяма трайност.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар