Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Вишни в собствен сок

Вишни в собствен сок

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Вишни в собствен сок1 / 2
19/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2 бурканчета

Необходими Продукти

  • вишни - 800 г
  • захар - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте вишните. Извадете костилките им над купа или чиния, в която се събира изтичащият сок.

Подредете вишните в буркани до 1 см под ръба, като леко ги притискате. Между вишните ръсете по малко захар.

Долейте изтеклия сок по равно. Затворете бурканите добре и стерилизирайте за 10 минути след завиране.

Вишните са идеални за сладкиши и топинг на сладолед и кремове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: