Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко със зеленчуци в собствен сос

Пилешко със зеленчуци в собствен сос

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Пилешко със зеленчуци в собствен сос
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Най-вкусната комбинация, която никога няма да ни омръзна да яде"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • батат - 1 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • броколи - 200 г
  • карфиол - 200 г
  • бели моркови - 2 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • кашкавал - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, посоляват се и се оставят настрана. В тенджера се нареждат нарязаните картофи, сладък картоф, двата вида моркови.

В купичка се смесва маслото с червения пипер и бутчетата се потапят хубаво в сместа, след което се редят в тавичката върху останалите продукти.

Излива се прясното мляко, като може да се добави и още малко вода, ако искате повече сок. Тавичката се покрива с фолио и се слага в нагорещена фурна на 220 градуса.

След около половин час ястието се изважда и към него се прибавят броколито и карфиолът, отново се покрива с фолио и се оставя във фурната за нови 20-тина минути.

Накрая фолиото се премахва и тавата се оставя във фурната, за да се запекат бутчетата.

При желание може да се поръси с кашкавал, който трябва да се разтопи и запече, преди ястието да се извади от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: