Начин на приготвяне
Бутчетата се измиват, посоляват се и се оставят настрана. В тенджера се нареждат нарязаните картофи, сладък картоф, двата вида моркови.
В купичка се смесва маслото с червения пипер и бутчетата се потапят хубаво в сместа, след което се редят в тавичката върху останалите продукти.
Излива се прясното мляко, като може да се добави и още малко вода, ако искате повече сок. Тавичката се покрива с фолио и се слага в нагорещена фурна на 220 градуса.
След около половин час ястието се изважда и към него се прибавят броколито и карфиолът, отново се покрива с фолио и се оставя във фурната за нови 20-тина минути.
Накрая фолиото се премахва и тавата се оставя във фурната, за да се запекат бутчетата.
При желание може да се поръси с кашкавал, който трябва да се разтопи и запече, преди ястието да се извади от фурната.