Начин на приготвяне
Бутът се измива хубаво и се подсушава. В голям дълбок тиган се загорещява съвсем малко зехтин и бутът се запечатва от двете страни за около 1 - 2 минути на страна. След това се изважда от тигана и внимателно се разрязва на ленти. Предварително се прави паста от чесън, който се смесва с половината масло (предварително разтопено).
С пастата се пълнят процепите на бута. С половината от останалото масло се намазва агнешкото отгоре. Солта, черният и червеният пипер се смесват и с тях се маже месото, непосредствено преди да се сложи във фурната, като се разтрива много добре.
Следва прибавянето на водата в тавичката и най-накрая върху агнешкото се изсипва и прясното мляко. Тавата се запечатва с два реда фолио, за да може месото да се задуши много хубаво и естествените аромати от агнешкото да се смесят със сока.
Слага се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса в зависимост от мощността на фурната. Оставя се да се пече за 3 часа и половина. След като те изминат, тавата се вади от фурната, фолиото се отстранява и месото се полива със соса от тавата с помощта на лъжица.
След това се маже с останалото масло (хубаво е то да е студено, за да е по-лесно нанасянето върху горещото месо) и се връща във фурната, за да се допече и да хване хрупкава коричка - за около половин час. Когато се образува коричка, месото се вади от фурната.
Ако е добре сготвено, месото трябва само да пада от кокала.