Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб в собствен сос

Свински дроб в собствен сос

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински дроб в собствен сос
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Налейте по чаша вино и да опитаме заедно колко крехък се е получил този дроб"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се нарязва на няколко по-големи парчета. На котлона се слага тенджера с 2-3 литра подсолена вода. След като водата заври се слага дробът. Вари се до 12 минути.

Идеята на варенето е да се махне кръвта от дроба.

След като дробът е готов го вадите от бульона и го оставяте да изстине, за да може да го нарежете по- късно.

Отделяте си 200-300 мл от бульона.

В друга тенджера си слагате олиото да се загрее. Обелвате и нарязвате на ситно лука и го слагате при нагорещеното олио.

Готвите лука до омекване. Нарязвате дроба на желаната големина парчета и слагате при лука да се запържи.

Подправяте с червен пипер, черен пипер и дафиновият лист, обърквате добре и добавяте бульона, който отделихте по-рано.

Оставяте да къкри около 15-20 минути, да поизкипи бульонът.

Сервирате го топъл, може към него да добавите желаната от вас гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: