Начин на приготвяне
Свинският дроб се нарязва на няколко по-големи парчета. На котлона се слага тенджера с 2-3 литра подсолена вода. След като водата заври се слага дробът. Вари се до 12 минути.
Идеята на варенето е да се махне кръвта от дроба.
След като дробът е готов го вадите от бульона и го оставяте да изстине, за да може да го нарежете по- късно.
Отделяте си 200-300 мл от бульона.
В друга тенджера си слагате олиото да се загрее. Обелвате и нарязвате на ситно лука и го слагате при нагорещеното олио.
Готвите лука до омекване. Нарязвате дроба на желаната големина парчета и слагате при лука да се запържи.
Подправяте с червен пипер, черен пипер и дафиновият лист, обърквате добре и добавяте бульона, който отделихте по-рано.
Оставяте да къкри около 15-20 минути, да поизкипи бульонът.
Сервирате го топъл, може към него да добавите желаната от вас гарнитура.