Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пиперки с плънка от кайма в буркани

Пиперки с плънка от кайма в буркани

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пиперки с плънка от кайма в буркани
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • чушки - 16 бр. червени, едри
  • ориз - 250 г
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • кайма - 1 кг смес
  • доматена салца - 1 буркан от 320 мл
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави, едри
  • чушки - 1 бр. червена
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • мазнина - 80 мл растителна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пиперките и ги почистваме от семената и дръжките. Ориза накисвам в хладка вода, за около час.

В растителната мазнина задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и чушка. Прибавяме подправките и ориза.

Добавяме по малко от бульона. Разбъркваме непрекъснато, като досипваме от течността, докато оризът я усвои.

Накрая прибавяме доматите, посоляваме и отстраняваме съда от котлона. След като сместа се охлади я смесваме с каймата. Нея не запържвам, защото плънката остава суха.

С помощта на чаена лъжица пълним чушки и ги подреждаме в тава, в която сме добавили три пръста вода или бульон.

Покриваме с фолио плътно и запичаме в предварително загрята фурна до готовност.

Приготвяме чисти и сухи буркани, в които поставяме по четири чушки. Разпределяме от соса и ги запечатваме. Варим 45 минути от завирането на водата.

Пиперките с плънка от кайма в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: