Начин на приготвяне
Измиваме пиперките и ги почистваме от семената и дръжките. Ориза накисвам в хладка вода, за около час.
В растителната мазнина задушаваме ситно нарязаните лук, моркови и чушка. Прибавяме подправките и ориза.
Добавяме по малко от бульона. Разбъркваме непрекъснато, като досипваме от течността, докато оризът я усвои.
Накрая прибавяме доматите, посоляваме и отстраняваме съда от котлона. След като сместа се охлади я смесваме с каймата. Нея не запържвам, защото плънката остава суха.
С помощта на чаена лъжица пълним чушки и ги подреждаме в тава, в която сме добавили три пръста вода или бульон.
Покриваме с фолио плътно и запичаме в предварително загрята фурна до готовност.
Приготвяме чисти и сухи буркани, в които поставяме по четири чушки. Разпределяме от соса и ги запечатваме. Варим 45 минути от завирането на водата.
Пиперките с плънка от кайма в буркани са готови.