Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени пиперки с булгур и кайма

Пълнени пиперки с булгур и кайма

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пълнени пиперки с булгур и кайма
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Директно от кухнята на баба - изпитана рецепта за пълнени пиперки с булгур и кайма"

Необходими Продукти

  • булгур - 500 г
  • кайма - 1 кг (смес)
  • кромид лук - 4 големи глави
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 1 китка
  • олио - 80 г
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • пиперки - около 30 бр. зелени пресни (средно големи)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме булгура и го оставяме в хладка вода за около 30 минути. Отцежда се от водата.

В дълбок съд в мазнината запържваме на ситно нарязания лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стръкове. Добавяме каймата, предварително разбита с малко вода.

Когато започне да става на трохи, прибавяме булгура. Като се позапържи леко, овкусяваме с червен, черен пипер, кимион, чубрица, сол. Накрая към сместта прибавяме и нарязаните на ситно листа магданоз и отстраняваме от котлона.

Пълним предварително измитите и изтърбушени пиперки. За да не излиза плънката при печенето, топваме отвора в брашно и нареждаме в тава.

Наливаме вода в тавата, покриваме с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна.

След около 40 минути махаме фолиото да се запекат пълнените чушки.

Може да се сервират с млечен или Бешамелов сос.

Пълнените пиперки с булгур и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко вода се слага в тавата преди да я поставите във фурната?Аз импровизирам и до половината на чушките,но е добре за хората които ще пробват рецептата да знаят колко е водата
11.05.2024 14:03
1