Начин на приготвяне
Измиваме булгура и го оставяме в хладка вода за около 30 минути. Отцежда се от водата.
В дълбок съд в мазнината запържваме на ситно нарязания лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стръкове. Добавяме каймата, предварително разбита с малко вода.
Когато започне да става на трохи, прибавяме булгура. Като се позапържи леко, овкусяваме с червен, черен пипер, кимион, чубрица, сол. Накрая към сместта прибавяме и нарязаните на ситно листа магданоз и отстраняваме от котлона.
Пълним предварително измитите и изтърбушени пиперки. За да не излиза плънката при печенето, топваме отвора в брашно и нареждаме в тава.
Наливаме вода в тавата, покриваме с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна.
След около 40 минути махаме фолиото да се запекат пълнените чушки.
Може да се сервират с млечен или Бешамелов сос.
Пълнените пиперки с булгур и кайма са готови.
Коментари