Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Сироп шербет с кардамон и хибискус

Сироп шербет с кардамон и хибискус

ДиДи
Новак
108460
Сироп шербет с кардамон и хибискус
Снимка: Ди
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Освежаващ шербет за горещите летни дни"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
  • захар - 3/4 ч.ч. (175 мл)
  • мед - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • кардамон - 1/4 ч.л. прах
  • канела - 3/4 ч.л. прах
  • чай - 1 пакетче, с хибискус
  • вода - 4 ч.ч. (1 л) трапезна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете 1 чаша (250 мл) вода, захар, мед, кардамон и канела в малка тенджера. Доведете сместа да заври, като разбърквате от време на време.

Намалете топлината до ниска. Добавете хибискус. Оставете да къкри 20 минути. Отстранете от топлината. Оставете сместа да се охлади леко.

Прецедете през ситно мрежесто сито, облицовано с тензух, за да премахнете цветята. Охладете напълно шербета или охладете в хладилник до готовност за сервиране.

Смесете сиропа с изстудената изворна вода. Сервирайте върху лед в чаши за студени напитки. По желание гарнирайте с канелена пръчица сироп шербет с кардамон и хибискус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: