Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр с лук и вино

Конфитюр с лук и вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Конфитюр с лук и вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
"Само баба знае как се прави вкусен конфитюр от лук и с удоволствие ще сподели рецептата с вас"

Необходими Продукти

  • лук - дребен 1 кг.
  • масло - 75 гр.
  • захар - 150 гр.
  • оцет - винен 100 мл.
  • бяло вино - 500 мл.
  • кориандър - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на филийки.

Маслото се разтопява със захарта на среден огън. Прибавя се лука и се задушава 20 - 30 минути с покрит капак.

Лукът трябва да бъде прозрачен и малко карамелизиран. Прибавя се смления кориандъра, оцета и виното. Посолява се и се подправя с черен пипер на вкус.

Оставя се да се готви още 30 минути, докато не се изпари цялата течност.

Разпределя се по буркани и се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: