Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от лук с вино

Конфитюр от лук с вино

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Конфитюр от лук с вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4 бурканчета

Необходими Продукти

  • лук - дребен 1 кг.
  • масло - 75 гр.
  • пудра захар - 150 гр.
  • винен оцет - 100 мл.
  • бяло вино - сухо 500 мл.
  • кориандър - смлян 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на филийки. Маслото се разтопява със захарта на среден огън.

Прибавя се лука и се задушава 20 - 30 минути с покрит капак. Лукът трябва да бъде прозрачен и малко карамелизиран. Прибавя се кориандърът, оцетът и виното, посолява се и се подправя с черен пипер на вкус.

Оставя се да се готви още 30 минути, докато не се изпари цялата течност.

Разпределя се по буркани и се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лъчезар
Лъчезар
Много по-добре става с червено вино и балсамов оцет
13.05.2014 09:29