Начин на приготвяне
Почистете и измийте рибата. Смесете черния пипер със зеленчуковата подправка и оваляйте рибите отвътре и отвън, след което ги залейте с прясно изцеден сок от един лимон. Оставете ги да престоят така поне 30 минути.
През това време си пригответе соса от пресни пиперки и домати. Рендосайте доматите на ренде, като отстраните люспата.
Сложете ги на огъня и варете около 10-12 минути, за да се сгъстят. Докато доматите се варят отделно нарежете пиперките на дребни парчета.
Загрейте маслиновото масло и задушете пиперките в него, но за кратко, около 7-8 минути, така че да не се разкашкват, а да останат леко твърдички.
Когато доматите са готови прехвърлете чушките при тях и подправете със захар, червено вино, босилек и сол на вкус.
Оставете още 2-3 минути соса да поври, след което го свалете от огъня и го поръсете със ситно нарязан чесън.
Загрейте скарата, намажете рибата обилно с маслиново масло и я печете по 10-12 минути от всяка страна.
Сервирайте готовата риба, като гарнирате с готовият доматено-пиперков сос.