Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Тиквени бисквитки - Хелоуинки

Тиквени бисквитки - Хелоуинки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Тиквени бисквитки - Хелоуинки5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Номер или... тиквени бисквитки - естествено, че предпочитаме второто за Хелоуин, а вие"

Необходими Продукти

  • продукти за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • пюре от тиква - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 6 с.л.
  • сироп от агаве - 6 с.л. (био сироп)
  • олио - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • уиски - 1 с.л.
  • бурбонска ванилена захар - 1/2 пакетче
  • продукти за крема
  • млечен крем - 100 г за мазане
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • пюре от тиква - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • за украса
  • захарно тесто
  • шоколадови дражета - 5 - 6 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на бисквитите:

Сварете или изпечете първо 600 г тиква, предварително обелена от кората. Ако е сварена, отцедете парчетата през гевгир и след това ги пасирайте. Отделете от пюрето 1/2 ч.ч. за крема, а останалата една пълна чаша ще се ползва в тестото.

Смесете в купа 1 ч.ч. пюре от тиква, заедно със захарта, сиропа от агаве, олиото, лъжица уиски или коняк, ванилията и яйцето, като разбивате с миксер на слаби обороти. Пресейте брашното с бакпулвера и содата и го добавете в купата. Трябва да се получи гъста лепкава каша като туткал.

Сиропът от агаве може да се замени с кленов сироп или с 2-3 с.л. течен пчелен мед.

Получената смес сипете в пош с основния накрайник без приставка. Застелете тавата от фурната с хартия за готвене. С поша изстискайте от сместа около супена лъжица, като с дясната ръка отрежете с ножица. Става лесно и бързо и ще получите бисквити, горе-долу еднакви по големина.

Загрейте през това време фурната на 180 градуса. Изпечете бисквитите за 10 минути. Изпечете ги на два пъти. Първите бисквити извадете в съд и върху същата хартия заредете втората част. Получават се около 60, а слепени с крем стават 30 тиквени бисквити.

Приготвяне на крема:

Разбийте маслото с пудрата захар и прибавете пюрето и крема за мазане. Него може да замените с крема-сирене, маскарпоне или Филаделфия. Аз ползвах Бижу. Ароматизирайте с ванилия.

Слепете бисквитите две по две, като сложите между тях по 1 ч.л. от тиквения крем. След като престоят стават още по-меки, леки и много вкусни. Ако ви допада съчетанието на тиквата с канела, то ръснете по щипка канела и джинджифил. Аз не сложих, въпрос на вкус.

Ако искате пък да зарадвате любимите малки юначета вкъщи за Хелоуин, тези тиквени бисквитки са много подходящи за този ден.

От захарно тесто могат да се направят фигурки - котка, прилепи, тикви, духчета и т.н. Шоколадовите дражета са наметнати със захарните пелеринки на духчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: