Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Оризов пудинг с карамелизирана круша и орехи

Оризов пудинг с карамелизирана круша и орехи

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Оризов пудинг с карамелизирана круша и орехи
Снимка: marcheva14
1 / 2
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Десерт за шампиони, който непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • ПУДИНГ
  • ориз - 1/4 ч ч. Арборио
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1/2 ч.ч. кристал
  • лимонова кора - цяло парче кора от 1 лимон
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • КРУШИ
  • круши - 2 бр. светли жълто - зелени (сорт Уилямс)
  • вода - 1 литър
  • захар - 200 г кристал
  • канела - пръчка
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • звездовиден анасон
  • лимонова кора
  • портокалова кора
  • чай - сух чай от какаови зърна
  • ром - 1 капачка
  • КАРАМЕЛ
  • масло - 25 г
  • захар - 25 г кристал
  • мед - 2 с.л. течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва предварително за 1/2 час в хладка вода. Млякото се сгорещява и се добавя оризът и канелата.

Оставя се на умерен котлон за 30 минути, като периодично се разбърква. След това време се добавя захарта, лимоновата кора, ванилията и се вари за още 30 минути, отново се разбърква периодично.

Крушите се обелват, като им се оставя дръжката за декорация. Водата се кипва със захарта и ванилията, звездовиден анасон, сух чай от какаови зърна, лимонова кора, портокалова кора и ром.

Добавят се и крушите. Оставят се да къкрят, докато остър нож преминава свободно през тях. Изваждат се и се оставят настрана.

В тенджера се слага маслото и се поръсва със захарта, а отгоре разполовените круши.

Добавя се течен мед и шепа орехи. Оставят се да се карамелизират, като се обръщат от двете страни.

След това се разпределя пудингът по купичките и се поставя карамелената круша.

Оризовият пудинг с карамелизирана круша и орехи е много вкусен!

Източник: Lussi`s World of Artcraft

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: