Начин на приготвяне
Оризът се накисва предварително за 1/2 час в хладка вода. Млякото се сгорещява и се добавя оризът и канелата.
Оставя се на умерен котлон за 30 минути, като периодично се разбърква. След това време се добавя захарта, лимоновата кора, ванилията и се вари за още 30 минути, отново се разбърква периодично.
Крушите се обелват, като им се оставя дръжката за декорация. Водата се кипва със захарта и ванилията, звездовиден анасон, сух чай от какаови зърна, лимонова кора, портокалова кора и ром.
Добавят се и крушите. Оставят се да къкрят, докато остър нож преминава свободно през тях. Изваждат се и се оставят настрана.
В тенджера се слага маслото и се поръсва със захарта, а отгоре разполовените круши.
Добавя се течен мед и шепа орехи. Оставят се да се карамелизират, като се обръщат от двете страни.
След това се разпределя пудингът по купичките и се поставя карамелената круша.
Оризовият пудинг с карамелизирана круша и орехи е много вкусен!
Източник: Lussi`s World of Artcraft