Начин на приготвяне
Сварява се сироп от захарта и водата. Ароматизира се с ванилията.
В тенджерка с незалепващо дъно (двойно) се сипва прясното мляко, добавят се едросмлените орехови ядки, кокосът и захарта. Трябва да се получи подобна на кашичка смес, след като поври няколко минути на средно силен котлон. Накрая се прибавя една ванилия. Бърка се с шпатула почти непрекъснато.
Отстранява се от огъня и се оставя да се охлади. Малко преди да изстине напълно, към орехово-кокосовата смес се прибавя размекнатото на стайна температура краве масло. Бърка се енергично с тел, докато маслото се поеме напълно от сместа.
Получения крем оставяме да се охлади напълно.
Във форма за торта с падащо дъно поставяме половината количество пандишпанови пръчки, сиропираме ги и намазваме с половината количество крем. Слагаме и другата половина - пръчки и крем.
Поставяме тортата в хладилник за около 1 час за да стегне.
През това време приготвяме шоколадовата глазура по описания на опаковката начин. Може да използвате и разтопен на водна баня шоколад - изберете сами! Загладете глазурата с шпатула и оставете в хладилник за поне 1 нощ.
Отгоре декорирайте тортата, преди да я сервирате по ваш вкус - със сметана спрей или с натрошени ядки.