Кремообразна торта с кокос

sladjasladja
Новак
11
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кремообразна торта с кокос
Снимка: sladja
1 / 2
29/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Харесвате ли кокос? Ето една рецепта за перфектна торта точно за вас"

Необходими Продукти

  • За кората
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 12 с.л.
  • мляко - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • какао - 2 с.л
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 3 с.л.
  • За пълнежа
  • мляко - 400 + 100 мл
  • захар - 6 с.л.
  • нишесте - 5 с.л.
  • кокос - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • сметана - 250 мл сладка (или бита сметана)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печете блатовете за торта на 180 °C за 25 минути.

Поръсете изпечената платка с малко сок по избор, за да сиропирате.

Разбийте сладката сметана, след което разделете на три равни части. Намажете първата част върху охладената кора.

За пълнежа на сочната кокосва торта оставете да заври 400 мл мляко, а в друг съд смесете захарта, кокоса, какаото, нишистето и 100 мл мляко.

Всичко се изравнява и се излива при сварено мляко.

Разбъркайте крема за торта, докато се сгъсти. Охладете сварения пълнеж, след което го комбинирайте с 1/3 от разбитата сметана.

Слепете блатовете с крема и намажете цялата торта със сметана. По желание гарнирайте кремообразната торта с кокос с разтопен или настърган шоколад.

Размери на тавата 35х24см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: