Начин на приготвяне
За тази морковена торта с кокос настърганите моркови се задушават с кокосовото масло за 15 минути на слаб котлон.
Прибавят се комбинираната съставка и захарта и се разбърква добре.
Сместа се сваля от котлона, слагат се кокосовите стърготини, млякото и орехите.
Ако сместа е рядка, могат да се сложат и счукани бисквити без захар.
Част от сместа се отделя, за да се използва за декорация преди сервиране.
За тортата от моркови използваме тава с подвижно дъно /например с диаметър 14 см/ и охлаждаме за 2 часа.
Приготвяне на декорацията:
Отделената смес от моркови и кокосови стърготини се смесва с разтопено какаово масло.
Поставя се в силиконова форма за бонбони и се охлажда.
Готовата морковена торта се украсява с кокосови стърготини, морковени бонбони и боровинки.
*Смесената подправка съдържа канела, кардамон, анасон, индийско орехче