Морковена торта с кокос

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Морковена торта с кокос
Снимка: Петя Стойнева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Готовата морковена торта се украсява с кокосови стърготини, морковени бонбони и боровинки - Ох, че вкусно"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 ч.ч. настъргани
  • кокосови стърготини - 1 ч.ч.
  • кокосово масло - 100 мл
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • кокосова захар - 5 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • бисквити - 1/2 ч.ч. счукани
  • какаово масло - 50 мл
  • комбинирана подправка - 1 с.л.*
  • червени боровинки - 3 с.л. замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази морковена торта с кокос настърганите моркови се задушават с кокосовото масло за 15 минути на слаб котлон.

Прибавят се комбинираната съставка и захарта и се разбърква добре.

Сместа се сваля от котлона, слагат се кокосовите стърготини, млякото и орехите.

Ако сместа е рядка, могат да се сложат и счукани бисквити без захар.

Част от сместа се отделя, за да се използва за декорация преди сервиране.

За тортата от моркови използваме тава с подвижно дъно /например с диаметър 14 см/ и охлаждаме за 2 часа.

Приготвяне на декорацията:

Отделената смес от моркови и кокосови стърготини се смесва с разтопено какаово масло.

Поставя се в силиконова форма за бонбони и се охлажда.

Готовата морковена торта се украсява с кокосови стърготини, морковени бонбони и боровинки.

*Смесената подправка съдържа канела, кардамон, анасон, индийско орехче

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: