Сиропирана торта с кокос

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сиропирана торта с кокос
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 к.ч.
  • брашно - 4 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • за крема
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 в.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • компот - 2 в.ч. само сок
  • захар - 1 в.ч.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Захарта се разделя на две равни части. Жълтъците се отделят от белтъците.

Едната половина от захарта се разбива с жълтъците, а другата с белтъците.

После се изсипват в купа и се разбъркват. След това се добавят останалите продукти.

Крем: Продуктите, освен маслото, се разбъркват и сместа се слага да заври. Като започне да ври хубаво, се добавя и маслото. Разбърква се добре, докато се разтопи. Вдига се от огъня.

Тестото се изсипва в намазнена тава и отгоре се залива с крема. Изчаква се леко да попие и се пече във фурна на 180 градуса. След това се сиропира. Поръсва се с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: