Начин на приготвяне
Сладкото руло се наряза на филии с дебелина около 1 см. В купа се разбива течна сметана с пудра захар на пухкав крем.
Бананът се нарязва на колелца. В чаша се поставя домакинско фолио, краищата да висят.
На дъното поставяме едно кръгче от рулото, а после се нареждат и по стените на чашата.
Сипва се 2 супени лъжици сметана, върху нея се поръсват парченца шоколад, следва кръгчета банан и покриваме със сметанов крем. Завършва се с две парчета от рулото, това ще е за основа.
Покрива се с фолиото, което виси, и леко се притиска.
Оставя се в хладилника за 30 минути да стегне.
Изважда се и обръщаме в чиния, фолиото се сваля.
Сервираме пастичките с кръгчета банан и чаша горещо кафе.
Лесният десерт с готово руло е много сполучлив.