Начин на приготвяне
Тиквата нарязваме на малки кубчета, тъй като ще я готвим направо с крема. Яйцата разбиваме със захарта.
Добавяме ванилията и млякото, което предварително леко сме затоплили. Слагаме тиквата на дъното на купичките, в които ще печем десерта, като това може да е и един по-голям съд.
Изсипваме млечната смес отгоре. Печем на водна баня на около 160 градуса.
Когато сместа стегне кремът е готов. Може да пробвате и тиквата. Оставяме десерта да се охлади във фурната. По желание може да поръсите със захар и с помощта на горелка да направите лек хрупкав загар.
Забележка: Този десерт приготвям, когато имам останала тиква след приготвянето на тиквеник например, тъй като се получава и с малко поизсъхнали парчета.
Ако искате да използвате по-малко захар препоръчвам да използвате тиква Матилда заради естествената й сладост.
Коментари