Богата есенна салата

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Богата есенна салата
Снимка: Sevdalina Irikova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бяло зеле - 1 бр. малка
  • червено зеле - 1 бр. малка
  • домат - 1 бр.
  • чушка - 1 бр., червена
  • чушка - 1/2 бр., зелена
  • краставица - 1/2 бр.
  • домати - чери - 8 бр.
  • броколи - 8 розички
  • карфиол - 8 розички
  • морков - 1 бр.
  • репички - 10 бр.
  • праз - 1 резенче (около 10 см.)
  • селъри - 1 резенче (около 10 см.)
  • гъби - 4 бр. печурки, сурови
  • маслини - 10 бр.
  • царевица - шепа сварена
  • орехи - шепа сурови
  • копър - стръкче
  • За дресинга
  • ябълков оцет - 1/2 ч.ч.
  • сусамово олио - 1/2 ч.ч. (зехтин или олио)
  • сироп от нар - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • резене - 1 ч.л. семена
  • целина - 1 ч.л. семена
  • сусам - 1 с.л. семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстри есенни зеленчуци, пълни с витамини, фибри и минерали.

Убедете се сами, като приготвите тази невероятно вкусна и колоритна зеленчукова салата!

За целта измиваме добре и почистваме всички продукти. Зелките нарязваме на четвъртинки. Редуваме резенчетата по цвят в голямо кръгло плато.

Между тях поставяме чери доматчетата. Резенчето праз и стръка селъри нарязваме на тънки по диагонал и посипваме около зелето.

Доматa нарязваме на много тънки резени, като ги застъпваме и оформяме като цвете. Поставяме го върху вътрешния край на зелето, оформяйки го в кръг. По същият начин нарязваме краставицата (необелена), чийто кръгчета поставяме върху доматa.

В средата поставяме купичка с картофено пюре и печено месо (в моя случай останало пилешко филе). Отстрани поръсваме зрънца от царевица.

Репичките, морковът, чушките и гъбите режем на тънки шайби.

Аранжирането на останалите съставки в салатата е въпрос на усет и въображение, ще бъде винаги колоритно и красиво.

За дресинга смесваме растителната мазнина с оцетa, редукцията от нар, горчицата, като прибавяме и семената (резене, целина, сусам) предварително запечени на сух тефлонов тиган. Заливате дресинга непосредствено преди поднасянето на салатата.

Поднасяме я с печено месо, картофено пюре и се наслаждаваме на спокойната септемврийска вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: