Див ориз с печурки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Див ориз с печурки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Див ориз с печурки за гарнитура или за вкусно постно похапване"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • див ориз - 200 г
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и ги нарежете на две през средата и след това на филийки. Нарежете на ситно лука и чесъна.

Сложете в дълбок тиган олио. Сипете гъбите, лука и чесъна. Запържете за 5 минути като разбърквате често. Подправете с черен пипер и сол.

Поставете и ориза да се запържи за минута. Добавете му вода и го сварете, без да омеква много.

а опаковката на ориза пише вода в съотношение 1:2, но всеки може да си прецени и може да сложите 1:3 вода.

Оставете на слаб огън до пълното извиране на водата на ориза с гъби, като периодично разбърквате.

По желание при сервиране поръсете със соев сос дивия ориз с печурки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: