Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Задушени печурки с масло и лук

Задушени печурки с масло и лук

МикаМика
Новак
2823442
Задушени печурки с масло и лук
Снимка: Мика
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматни и много вкусни задушени печурки с масло и лук!"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 грама
  • лук - 2 броя
  • олио - 30 мл.
  • масло - 80 г
  • горчица - 1с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лук на едро и го запържваме в олиото до златисто.

Когато е готов, прибавяме почистените и нарязани на колелца печурки.

Задушаваме печурките.

Към полуготовите гъби добавяме маслото.

След като се задушат напълно, ги овкусяваме с горчицата и соевия сос и ги оставяме за около 2 минути.

Прибавяме прясното мляко, настъргания кашкавал и продължаваме да задушаваме, докато кашкавалът се разтопи напълно.

Ароматни и много вкусни Задушени печурки с масло и лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: