Начин на приготвяне
Започваме с крема най-напред, тъй като бишкотите са ни готови. Сложете на огъня в джезве да се сгорещи 100 мл прясно мляко. Начупете в него 100 грама тъмен шоколад и добавете 2 лъжици какао.
Бъркайте непрекъснато да се разтопи шоколадът и да стане гъста кашичка. Снемете от огъня и оставете да се поохлади.
На водна баня се разбиват 4-те жълтъка. За целта сложете малка тенджерка на огъня с вода да заври. Над водата поставете купата с жълтъците и ги разбийте с пудрата захар. Бият се с миксера до побеляване.
Ароматизирайте с едно пакетче ванилена захар. На части лъжица по лъжица прибавете маслото, престояло на стайна температура. След него лъжица по лъжица прибавете и шоколадовото кремче.
При подреждането на тортата, пригответе до себе си купичка с 300 мл неподсладено мляко и топвайте всяка бишкота за кратко. В млякото капнете 1 с.л. ром или коняк /алкохол/.
В подходяща чиния подредете 8 бр. бишкоти, потопени в млякото за основа. Отгоре нанесете слой от крема.
Поръсете върху крема с по 5 броя начупени целувки и ореховки. За следващия ред потопете всяка бишкота в млякото и на нея нанесете по една пълна супена лъжица от крема. Подредете ги, завити спираловидно в кръг, като ги залепвате една до друга.
Разбийте белтъците с миксер на ниска степен с щипка сол и като станат като сняг, прибавете 100 г захар. Продължете разбиването до получаване на остри връхчета. Добавете едно пакетче ванилена захар.
Разтопете на котлона в малък съд 200 г кристална захар до получаване на карамел. Докато е още горещ налейте карамела на тънка струйка към белтъците. Разбивайте до получаване на хубав карамелен крем.
Покрийте цялата торта с лъжица по лъжица от белтъчения карамелен крем.
Натрошете фъстъковката като я начукате с чукче, така, както е в целофана, за да не се разпилява. С този фъстъчен крокант поръсете тортата отстрани.
Украсете с няколко малки целувки и с шоколадови трюфели.