Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Доматена супа»Тиквено-доматена супа

Тиквено-доматена супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тиквено-доматена супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Взимаме назаем от Средиземноморската кухня тази уханна постна супа и ви я предлагаме, защото сте ни приятели"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • домати - 600 г добре узрели
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус
  • кимион - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете тиквата. Нарежете я на парченца и сварете в подсолена вода за 20-25 минути.

Потопете за малко доматите във вряща вода, обелете ги и пасирайте.

Накълцайте праза и лука на ситно и ги запържете в олиото до готовност. Добавете чесъна, настърган на фино ренде и налейте доматеното пюре с лъжица захар. Гответе около 10 минути на слаб до среден огън.

Пасирайте тиквата, заедно с бульончето от варенето и и подправете със сол, черен пипер, джинджифил и кимион.

Сипете тиквената смес при доматената и регулирайте гъстотата според вашия вкус - т.е. налейте водичка толкова колкото гъста или рядка предпочитате супата.

Варете още 10 минути под капак и отстранете от огъня.

Сервирайте доматената супа гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз.

Тиквено-доматената супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: