Начин на приготвяне
Почистете и обелете тиквата. Нарежете я на парченца и сварете в подсолена вода за 20-25 минути.
Потопете за малко доматите във вряща вода, обелете ги и пасирайте.
Накълцайте праза и лука на ситно и ги запържете в олиото до готовност. Добавете чесъна, настърган на фино ренде и налейте доматеното пюре с лъжица захар. Гответе около 10 минути на слаб до среден огън.
Пасирайте тиквата, заедно с бульончето от варенето и и подправете със сол, черен пипер, джинджифил и кимион.
Сипете тиквената смес при доматената и регулирайте гъстотата според вашия вкус - т.е. налейте водичка толкова колкото гъста или рядка предпочитате супата.
Варете още 10 минути под капак и отстранете от огъня.
Сервирайте доматената супа гореща, поръсена с прясно накълцан магданоз.
Тиквено-доматената супа е готова.