Постен ориз със замразени зеленчуци

Красимира АнтоваКрасимира Антова
Чирак
81
443
191
297
1
31/10/2017
"Яденето ще е готово за по-малко от час, не вярвате ли?"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 243
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • зеленчуци - 450 г замразени (царевица, броколи, морков, грах)
  • гъби - 200 г
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват. Пържат се в загрятото олио. По средата на пърженето се добавя нарязаният на ситно лук.

Бърка се непрекъснато. Когато лукът омекне, се добавят замразените зеленчуци и ориза.

Пържи се две-три минути, докато оризът стане стъклен. Слагат се подправките - сол, пипер, соев сос. Аз добавям и чубрица.

Всичко се залива с 3 1/2 ч.ч. гореща вода. Сместа се изсипва в подходяща тавичка и се пече във фурната до готовност на ориза.

Изключете го, докато има още малко вода. Докато изстива, оризът ще я поеме и нея.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар