Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постен ориз със замразени зеленчуци

Постен ориз със замразени зеленчуци

ДариатиДариати
Чирак
815021904961
Постен ориз със замразени зеленчуци
Снимка: Дариати
1 / 2
31/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Яденето ще е готово за по-малко от час, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • зеленчуци - 450 г замразени (царевица, броколи, морков, грах)
  • гъби - 200 г
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват. Пържат се в загрятото олио. По средата на пърженето се добавя нарязаният на ситно лук.

Бърка се непрекъснато. Когато лукът омекне, се добавят замразените зеленчуци и ориза.

Пържи се две-три минути, докато оризът стане стъклен. Слагат се подправките - сол, пипер, соев сос. Аз добавям и чубрица.

Всичко се залива с 3 1/2 ч.ч. гореща вода. Сместа се изсипва в подходяща тавичка и се пече във фурната до готовност на ориза.

Изключете го, докато има още малко вода. Докато изстива, оризът ще я поеме и нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: