Постен гювеч със зеленчуци

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
01/11/2017
"И постен е хубав, даже много! Който не вярва, да ни даде порцията си "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 115
  • Преглеждания за месеца1308
  • Преглеждания за седмицата447
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч.

Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета.

Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно.

Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол.

Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода. Ястието се пече на 220 градуса.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
02.11.2017 01:26
Разрешавам си да кача още една снимка, Албенче, вчера точно това съм сготвила, постен гювеч на фурна, по една случайност и двете това сме приготвили. Много хубав е. Всичко което е изброено от рецептата ти е и при мен, включително и царевицата. Не мога да пусна още веднъж рецепта, защото вече съм качвала такава, само добавям снимка. Благодаря !
8
0