Начин на приготвяне
Измиваме зелето и краставиците и ги поставяме в блендер с приставка за фино нарязване (или режем на ръка).
Поставяме ги в салатиера, като редуваме по цветове, а резенчетата от краставицата подреждаме отстрани.
Морковите и джинджифила обелваме. Сменяме приставката за настъргване и поставяме двата моркова (или настъргваме на ренде). Подреждаме ги върху зелето.
За дресинга използваме отново блендер, с приставка за накълцване, като смиламе в него праза, останалите два моркова, джинджифила и скилидката чесън.
Добавяме мазнината, оцета, соевия сос, захарта и отново блендираме. Добавяме сол на вкус (соевият сос е солен компонент).
Преди поднасяне добавяме сместа към зелевата салата и овкусяваме с нея и разбъркваме.
Поръсваме със сусамови семена, леко запечени в сух тефлонов тиган.
По желание нарязваме на ситно листа от целина и поръсваме салатата.
Бързата зелева салата с различен дресинг е готова.