Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с китайски гъби и куркума

Постен ориз с китайски гъби и куркума

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Постен ориз с китайски гъби и куркума
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматен ориз с гъби, подходящ за пости"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • китайски гъби - 250 г от буркан
  • куркума - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го слагаме в тенджера с вряща подсолена вода. Когато е почти сварен го вадим. В тава намазваме с олио, добавяме ориза.

Добавяме куркумата и разбъркваме добре. Гъбите измиваме и нарязваме на парченца. Прибавяме ги към ориза.

Обелете и нарежете чесъна на ситно и го добавете. Сложете сол и чубрица на вкус.

Залейте с една чаена чаша вода и добавете бялото вино, разбъркайте добре. По желание може да добавите зелени подправки.

Печем във фурна на 180 градуса докато водата се изпари. Сервирайте ориза на фурна топъл.

Ястието може да се използва и като гарнитура към основното.

Постният ориз с китайски гъби и куркума е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: