Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с ориз, куркума и къри

Свинско месо с ориз, куркума и къри

ИнаИна
Помощник Готвач
47187106
Свинско месо с ориз, куркума и къри
Снимка: Ина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Любимото свинско с ориз, но с ароматна добавка на къри, куркума и още цял букет подправки"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • спанак - 1 кубче замразен
  • ориз - 400 г дългозърнест
  • червено вино - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • естрагон
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос
  • розмарин
  • мащерка
  • индийско орехче
  • вода - 8 чаши
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на кубчета и се изсипва в голяма тенджера. Добавят се виното, олиото, солта, соевият сос и черният пипер.

Когато леко се задуши се добавя спанакът. Докато се задушават заедно се настъргва морковът и се изсипва в тенджерата.

Накрая се добавя оризът и при непрекъснато бъркане се изчаква да стане прозрачен.

Добавя се 1 чаша вода, куркумата, кърито, естрагонът, розмаринът, мащерката, индийското орехче и червеният пипер.

Разбърква се и се изчаква оризът да поеме водата и така последователно се добавят осемте чаши вода и се вари до готовност на ориза.

При сервиране може да се украси с дафинови листа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: