Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Постни ябълкови бухти

Постни ябълкови бухти

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни ябълкови бухти
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
3
"Вкус и аромат, в които ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. (около 200 г)
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кокосово мляко - 100 мл
  • портокалов сок - от 1/2 портокал
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • захар - 30 г
  • канела - на вкус
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълката и я настържете. Изстискайте върху нея соковете от лимон и портокал, поръсете със захарта и разбъркайте. Така тя няма да потъмнее.

Сложете кокосовото мляко и започнете да прибавяте брашното на части, пресято с бакпулвера и щипка сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Тя трябва да е малко по-гъста от кексовата, затова, ако е нужно, сложете още брашно.

Това количество е ориентировъчно, тъй като зависи от това колко сочна е ябълката, големината на портокала и качеството и марката на самото брашно.

Загрейте олиото на среден до силен огън и с помощта на две лъжици слагайте от сместта в него. С едната загребвате, с другата избутвате.

Изпържете бухтичките от двете страни до приятен загар и изваждайте върху кухненска хартия, която да поема излишната мазнина.

Щом се охладят, поръсете с пудра захар и хапнете с удоволствие!

Постните ябълкови бухти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: