Начин на приготвяне
Обелете ябълката и я настържете. Изстискайте върху нея соковете от лимон и портокал, поръсете със захарта и разбъркайте. Така тя няма да потъмнее.
Сложете кокосовото мляко и започнете да прибавяте брашното на части, пресято с бакпулвера и щипка сол. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Тя трябва да е малко по-гъста от кексовата, затова, ако е нужно, сложете още брашно.
Това количество е ориентировъчно, тъй като зависи от това колко сочна е ябълката, големината на портокала и качеството и марката на самото брашно.
Загрейте олиото на среден до силен огън и с помощта на две лъжици слагайте от сместта в него. С едната загребвате, с другата избутвате.
Изпържете бухтичките от двете страни до приятен загар и изваждайте върху кухненска хартия, която да поема излишната мазнина.
Щом се охладят, поръсете с пудра захар и хапнете с удоволствие!
Постните ябълкови бухти са готови.