Начин на приготвяне
За приготвянето на тези бухтички трябва да получим меко, лепкаво и разтегливо тесто, за да станат те много меки и пухкави.
Пресейте брашното в купа, смесете го със солта и ваниловата захар (може и обикновена) и направете кладенче, в което сипете леко затоплената вода и натрошете маята.
Започнете да бъркате с лъжица или шпатула, като си наливате още малко вода, ако е нужно, за да бъде тестото по-рядко и лепкаво. Бъркайте до хомогенност и докато видите ясно изразените глутенови връзки.
Покрийте с кърпа купата и оставете за около 1 час хубаво да бухне. Аз понякога оставям и за повече време в умерено топло помещение и дългото втасване прави бухтите много по-вкусни.
Загрейте обилно количество олио на умерен огън и чак когато хубаво се е нагряло взимайте с намазнени ръце от мекото и пухкаво тесто. Оформяйте овални бухти и ги пържете до златисто. В случай, че олиото не ги покрива, ги обръщайте, за да се изпържат и от другата страна.
Изваждайте върху кухненска хартия, която да абсорбира излишната мазнина, а когато поизстинат поръсете с пудра захар по желание.
Постните бухти наподобяват по вкус уличните мекици, но са много по-сочни и мекички, защото са дебелички.
Спретнете си чудесна закуска с тях, като ги комбинирате със любимо сладко.
Добър апетит!
Коментари
Ако все пак не вярвате, прочете - информация в Гугъл има много!
И въпреки това ако държите на твърдението си, направете си бухтите с неорганична мая щом желаете. :) ;)
Щяха да са постни ако бяханаправени с неорганична мая.