Ябълкови палачинки

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Ябълкови палачинки
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Сервирайте ябълкови палачинки със сладко от ягоди отгоре или пък натюр - много вкусни са и само така"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • канела
  • ябълки - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер направих сместа за палачинки, като добавях продукти в последователността, в която за изброени горе (без ябълките).

С пластмасова приставка за тази цел, направих дупка ба ябълката и извадих сърцевината. Така, когато режа, резените имат дупка и са изчистени от семки.

Включих уреда за палачинки и намазних (може и незалепващ тиган). Всеки резен ябълка потопих в сместа за плодовите палачинки и поставих на уреда за палачинки.

Повтарях, докато не свършиха ябълките и сместа.

Сервирах ябълкови палачинки със сладко от ягоди отгоре, но някои предпочетоха да ги ядат без сладко, защото си бяха вкусни и така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: