Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Карфиолена супа с прясно мляко

Карфиолена супа с прясно мляко

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Карфиолена супа с прясно мляко
Снимка: Величка Калева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова нежна, толкова ароматна - препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • лук - ½ глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - ½ к. л.
  • лют червен пипер
  • магданоз
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният, измит и накъсан на розички карфиол, както и почистените, измити и нарязани на едро морков, чушка, лук, картоф, чесън, олио, сол се поставят в тенджера и се заливат с вода, която да е два пръста над продуктите.

След като те се сварят, се изваждат и намачкват. Връщат се в тенджерата и се прибавят черният пипер, лютият пипер, индийското орехче.

Излива се прясното мляко и се долива вода до нужната гъстота. Прибавя се още малко сол.

След завирането, супата трябва да ври още 2-3 минути и да се опита за сол. Ако има нужда се овкусява допълнително.

Готовата зеленчукова супа се поръсва с магданоз и при сервиране се прибавят крутони.

Карфиолената супа с прясно мляко е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: