Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Постна оризово-овесена каша

Постна оризово-овесена каша

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Постна оризово-овесена каша
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вкусна и полезна закуска, която дори децата ви ще харесат"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2/4 скилидка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 4 - 5 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ориза, измиваме и го разбъркваме с овесените ядки.

Във вряща подсолена вода изсипваме двете съставки и варим около 12 минути.

Намаляваме огъня и кашата се вари още около 5-8 минути. Махаме от котлона, захлупваме и покрива с кърпа.

След като е готова премахваме капака и заливаме самата каша със запържения в сгорещена мазнина лук и чесън.

Постната оризово-овесена каша е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: