Начин на приготвяне
Оставяме настрана предварително маслото да се размекне. Яйцата също ги слагаме на стайна температура. Използвам голяма опаковка немско масло.
Маслото и захарта се разбиват добре в купа с помощта на миксер. Трябва да стане кремообразна жълтеникаво бяла смес.
Слагаме яйцата при маслото и захарта и разбиваме с миксера. Пресяваме брашното и го изсипваме в купата заедно с ванилова захар и бакпулвер. Разбъркваме всичко много добре. Намазваме с масло тавичка и я набрашняваме.
Изсипваме тестото и разнасяме в цялата тавичка. Заглаждаме сместа. Печем в загрята предварително фурна на 180 градуса. След като го опечем го оставяме да се охлади.
Във вече изпечения сладкиш се оформят дупки. Дупчиците правим, като натискаме дръжката на тънка дървена бъркалка равномерно по повърхността.
Слагаме 500 мл прясно мляко да се загрее на котлона в тенджерка. Намаляваме котлона. В купичка слагаме съдържанието на пудинга от пакетчето, захарта и 4, 5 с.л от прясното мляко и разбъркваме с лъжица. Изсипваме пудинга при млякото и разбъркваме непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Гледаме да стане гладко кремче. Още горещ готовия крем пудинг изливаме върху сладкиша. Оставя се да се охлади колкото е необходимо. Поръсваме с кокосови стърготини. Режем на правоъгълни парченца.