Начин на приготвяне
Първо се приготвя блатът. Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Добавя се олиото, прясното мляко, ванилията, какаото и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се еднородна смес.
В кръгла намаслена и набрашнена тавичка сипваме кексовата смес. Печем блат в умерено загрята фурна 180 градуса за 30 минути. Оставя се блатът да се охлади.
Приготвя се пудингът. Загряваме прясното мляко със захарта. Пудингът се разбърква с малка част от прясното мляко, сипва се в горещото мляко, бъркаме на крем.
Охладеният блат се надупчва с уред или с капачка. Дупките се пълнят с крем, отгоре също се измазва. Разбиваме сметаната с една с.л. пудра захар и шприцоваме отгоре розички, а върху тях украсяваме с черешка.
Оставя се да попие и сервираме.
Вкусно и красиво !