Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа заедно със сол, бакпулвер, ванилия и какаото. В друга купа разбийте яйцата със захарта, олиото и ром.
Загасете содата в киселото мляко и прибавете и тях към сместа.
Смесете течните и сухите съставки от двете купи, като бъркате непрекъснато и наливате постепенно от горещата вода до получаване на гъсто кексово тесто.
Начупете шоколада на по-едри парченца, а ягодите почистете от дръжките и измийте. Изсипете кексовата смес в тава с диаметър 26 см, предварително намазана с олио.
Сложете ягодите изправени вътре в сместа с разстояние една от друга, а шоколада пуснете отгоре внимателно без да разбърквате.
Гъстотата на тестото няма да позволи на шоколада да потъне и той ще остане на повърхността на сладкиша.
Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за 60 мин или до суха клечка. Накрая по желание поръсете с пудра захар.