Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Домашни шоколадови меденки

Домашни шоколадови меденки

Iva BerkovaIva Berkova
Новак
72211
Домашни шоколадови меденки
Снимка: Iva Berkova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Издирваме вкусни домашни шоколадови меденки, които планираме да изядем до последната"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • мед - 6 с.л.
  • олио - 220 мл
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • канела
  • течен шоколад - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се в един съд яйцата и захарта до получаване на пухкава смес. Добавят се медът, содата, олиото и канелата и се разбъркват добре.

Брашното се добавя постепенно до получаване на меко тесто и да се направят топчета без да се развалят.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене, и на разстояние едно от друго.

Пекат се на 150 градуса около 20 минути. Разтопете шоколада на водна баня и потопете меденките, поставете ги в подходящ съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: