Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Домашни сладки с джинджифил и локум

Домашни сладки с джинджифил и локум

Домашни сладки с джинджифил и локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Във всеки дом трябва да има по един специален буркан, в който са има домашни сладки с джинджифил и локум"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • свинска мас - 1 ч.ч. разтопена
  • брашно - 3 - 4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч. за поръсване
  • локум - 1 кутия, сметанов
  • джинджифил - 2 щипки, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се сипва в тавичка, в средата се оформя кладенче. В киселото мляко се разбърква бакпулверът и се сипва в брашното.

Добавят се разтопена свинска мас, ванилия, две щипки джинджифил на прах и 1 с.л. захар. Разбърква се с вилица, за да се смесят продуктите. Накрая се замесва на меко тесто /да не лепне/.

Локумът се нарязва на парченца. Късаме топче тесто, сплескваме се с длани на малка питка и в средата поставяме парче локум. Оформяме отново на топче. Така процедираме до изчерпване на продуктите.

Нареждаме всички сладки в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до леко кафеникав цвят и изваждаме върху хартия. Обилно поръсваме с пудра захар и нареждаме в чиния.

Бележка: Броят на сладките зависи от големината им.

Домашните сладки с джинджифил и локум са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: