Начин на приготвяне
Брашното се сипва в тавичка, в средата се оформя кладенче. В киселото мляко се разбърква бакпулверът и се сипва в брашното.
Добавят се разтопена свинска мас, ванилия, две щипки джинджифил на прах и 1 с.л. захар. Разбърква се с вилица, за да се смесят продуктите. Накрая се замесва на меко тесто /да не лепне/.
Локумът се нарязва на парченца. Късаме топче тесто, сплескваме се с длани на малка питка и в средата поставяме парче локум. Оформяме отново на топче. Така процедираме до изчерпване на продуктите.
Нареждаме всички сладки в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса до леко кафеникав цвят и изваждаме върху хартия. Обилно поръсваме с пудра захар и нареждаме в чиния.
Бележка: Броят на сладките зависи от големината им.
Домашните сладки с джинджифил и локум са готови.