Бананови домашни сладки

Бананови домашни сладки
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Сладки, които направо се топят в устата - всеки иска да ги опита"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • жълтък - 1
  • канела - 1/4 ч.л.
  • ванилия
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • За пълнежа
  • банан - 1 бр.
  • шоколад - 100 г по избор
  • яйце - разбито за намазване
  • пудра захар - за поръсване 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от горе посочените продукти. Завийте в стреч фолио и оставете за половин час в хладилника.

Разточете охладеното тесто на 3-4 мм. Изрежете с чашка едно кръгче. Намажете краищата с разбития жълтък.

В средата сложете колелце банан и парче шоколад. Отрежете второ кръгче тесто, но с по-малък размер.

Затворете бисквитката, като притискате хубаво краищата, за да може да се залепи за долната част.

Намажете сладките с жълтък и печете за 10 мин на 180 градуса. Поръсете с пудра захар.

Банановите домашни сладки са готови.

Източник: http://yoli-www.blogspot.com.es

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: