Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Зеленчуков ориз с рулца от раци

Зеленчуков ориз с рулца от раци

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
37183713211
Зеленчуков ориз с рулца от раци
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
07/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бързо, лесно и вкусно - и по трите параграфа сме се справили повече от блестящо"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 1 пак.
  • лук - 2 глави
  • грах - 285 г, консерва
  • сладка царевица - 285 г, консерва
  • ориз - 1 пакетче, дългозърнест, Uncle Ben's
  • олио
  • соев сос
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулца от раци се нарязват на колелца и се запържват в тигана заедно със ситно нарязания лук.

Когато лука добие златист цвят, в тигана се добавят отредените от водата в консервата царевица и грах.

Поръсва се с черен пипер, разбърква се за около минута и котлона се изключва.

Докато готвите рулцата, сложете оризът да се свари в подсолена вряща вода за 20 минути. След като всичко е готово, рулцата със зеленчуци и ориза се смесват.

Разбъркват се и се добавя соев сос на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: