gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Нестандартна шоколадова торта

Нестандартна шоколадова торта

ЕленаЕлена
Чирак
6235474278
Нестандартна шоколадова торта
Снимка: Елена
1 / 4
09/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
"Заложете на нестандартното - опитайте тази невероятно вкусна шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • За блата
  • фурми - 200 г
  • орехи - 200 г
  • кокосово масло - 1 с.л. (може и без него)
  • за муса
  • натурален шоколад - 160 г
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • портокалова кора - настъргана на един портокал
  • есенция - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смилат се в блендер фурмите с орехите до получаване на топка. Сместа наподобява пластелин и лесно се разстила като основа за тортата в тавичка с махащи се стени или ринг с диаметър 22 см.

В малка касерола се загрява сметаната, която трябва да е полугореща, но не и вряла. Поставят се парчетата шоколад в тенджерката със сметаната и се разбърква добре до хомогенизирането ѝ.

Прибавя се бучката масло и жълтъкът от яйцето. В отделна купа с щипка сол се разбива белтъкът до получаване на гъста пяна.

Прибавя се към шоколадовата смес като се разбърква леко. Към този мус, по желание, може да добавите портокалови кори, ром, други есенции, ядки или допълнително какао.

Мусът се излива върху блата с фурми и орехи. Остава се да стегне за 2 часа в хладилник. Перфектен и лесен десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: