Бъркана шоколадова торта

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Бъркана шоколадова торта
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"За много неща може да бъркаме, но никога няма да сбъркате с тази бъркана шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 2 опаковки Какао
  • масло - 125 г
  • ябълки - 1 бр.
  • натурален шоколад - 60 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • За глазурата
  • натурален шоколад - 100 г
  • заквасена сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат, да останат на по-едри парченца.

Маслото и шоколадът се стопяват на водна баня, смесват се с настърганата ябълка и заквасената сметана.

Сместа се сипва при бисквитите и се разбърква много добре. Прехвърля се във форма за торта, притиска се и се заглажда.

Натуралният шоколад се разтопява на водна баня.

Смесва се със заквасената сметана, разбърква се да се хомогенизира и шоколадовата торта се покрива с шоколадовата глазура.

Оставя се в хладилник за 5-6 часа.

Бърканата шоколадова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: